Wat is het?

Psychotherapie is een blend van gesprekstherapie maar ook energetisch (vanuit het lichaam) werken. Er bestaan verschillende soorten therapie waar ZielZacht gebruik van maakt. Ze onderzoeken bewuste en onbewuste lagen en patronen die ons hinderen in het dagelijks leven.

Deze vormen zijn:

  • Psychoanalyse (cognitief)
  • Gedragstherapie (ervaringsgericht)
  • Systeemtherapie (gericht op het systeem waarin ieder mens leeft)

Wat is energetisch waarnemen?

Als volwassene maken we helaas vaak al minder gebruik van ons voelen. In de therapiecoaching tunen we in op zintuiglijke waarnemingen en gevoelens. We richten ons op de kleine rimpelingen in hert energetisch veld. Alsof je een zandkorrel in het water laat vallen. Ik help je als therapeut hierbij en samen bouwen we een bewustzijnsveld op. Dit gaat dus dieper dan alleen ‘praten over’ je problemen. We brengen lichaam, denken en jouw unieke zielsidentiteit samen en ontstaaat een diepere verbinding met jezelf en anderen om je heen.

Hoe doe ik dat?

Samen onderzoeken we en zoeken we het onbewuste op. Door middel van de luisterniveaus, energetisch waarnemen en empatisch waarderend kijken begeleid ik je naar beter in contact komen met jezelf en je slapende potentie.

Gabor Maté is een Hongaars-Canadese (huis)arts en psychotherapeut met een fantastische rijke ervaring in werken met trauma’s bij volwassenen en kinderen. Zijn boeken bieden een schat aan kennis en levenswijsheid. In onderstaande video legt hij helder uit hoe het onbewuste bewust gemaakt kan worden. Dit is precies wat ik ook doe in mijn sessies. Je komt – via mijn blik en energetisch voelen – meer te weten over jezelf. Omdat het ontzettend lastig is om het werkelijke narratief van je eigen leven te zien en te weten. Laat staan uit jezelf te veranderen. Laat mij je daarbij helpen, ik doe het graag voor je.

Wat levert therapie op?

Het doel van de sessies om je klachten te verminderen en beter hanteerbaar te maken. Je bent meer in contact met je emoties, gevoelens en gedachten. Je relaties verhelderen, verbeteren, zowel privé als werk gerelateerd. Je hebt meer keuzemogelijkheden gekregen, zeker in lastige situaties. Je hebt (weer) invloed op jezelf en je omgeving.

Zo maak je weer contact met vitale energie die in ieder mens aanwezig is maar waar je soms tijdelijk geen contact mee kunt maken.

Kom ontdekken wat je vastzet.
Samen maken we het onbewuste bewust en integreren we geest, ziel, lichaam en persoonlijkheid.