Opstellingen

Eenieder van ons is onderdeel van grotere gehelen, zgn. systemen. Het eerste systeem waarin we terechtkomen is die van ons gezin van herkomst (welke groot effect heeft op onze ontwikkeling en wie we later ‘zijn’ als volwassene) en de generaties aan beide zijden. Deze systemen zijn onderhevig aan allerlei dynamieken en werkingen.

Systemen kenmerken zich door eigen communicatie, patronen en rituelen. Maar hebben ook een eigen wil, geweten, karakter en eigenschappen.

Onbewust herhalen we datgene wat we geleerd hebben uit eerdere/andere systemen in ons huidige gezin of werksetting (maar ook land, economie, wereld). Veelal gaat dit goed maar soms wringt het en ontstaat disbalans waarbij we ons vaak onbewust zijn van wat er nu werkelijk speelt.

Wil jij ook weten hoe het in jouw systemen zit en daarvan leren? Je kunt als vraagsteller jouw eigen systeem opstellen en kennismaken met deze inzichtelijke manier van krachtenvelden ontdekken. Ook als representant ben je welkom op onze Opstelavonden die we doen in een kleine en intieme setting van een kleine groep. Jouw verhaal is veilig bij ons. Het is boeiend en bijzonder om de helende kracht van een opstelling mee te maken.

Tijdens het opstellen zijn we met open aandacht, zonder oordeel en met mildheid aanwezig. We zijn benieuwd wat het systeem zal laten zien. We kijken fenomenologisch. Dit geeft ruimte in hart, ziel en verbinding.

We werken met real-life constellaties waarbij medecursisten opgesteld worden als persoon of thema en we rake vragen stellen. Het is ook leuk om met kleine poppetjes je eigen systemen op te stellen en zo meer inzicht te verkrijgen in je eigen systemen.

Schrijf je hier in voor onze maandelijkse Opstellingsavond en leer hoe je knellende patronen kunt doorknippen en herstelbewegingen kunt kiezen.